Productbeschrijving
Dit Victorinox fileermes uit de Fibrox-serie heeft een flexibel, slank lemmet van 18 cm en is geschikt voor het fileren van de meeste soorten vlees. Bijvoorbeeld bij een kip, eend of een spare rib. Het lemmet is dik genoeg om dit soort klussen aan te kunnen. Let op: het is niet de bedoeling om door botten heen te snijden. Dit flexibele fileermes past in de 4.0898 schede.
Victorinox Fibrox handgreep: ergonomisch en comfortabel
De handgreep is gemaakt van Fibrox. Dat heeft de eigenschappen van rubber, maar het wordt verwerkt als plastic. Fibrox is dus vrij stroef. Groot voordeel is dat je ook met natte handen of handschoenen geen zorgen hoeft te maken dat het mes uit je handen glipt. Het solide ontwerp zorgt ervoor dat voedsel, schimmel of ander vuil geen kans maakt. Daarnaast zijn de Fibrox-messen ook nog eens eenvoudig schoon te maken, ze zijn namelijk vaatwasmachinebestendig. (Uiteraard adviseren wij altijd om de messen met de hand af te wassen omwille van het scherptebehoud van de snede).
Houdt er rekening mee dat Fibrox qua gewicht vrij licht is. Dat maakt dat deze messen ook één van de lichtste uit ons assortiment zijn. Door de halve tang en de lichte handgreep is het lemmet het zwaarste deel van het mes. Dat maakt het mes eenvoudig in gebruik.
Victorinox Fibrox lemmet: vlijmscherp
Het lemmet is gemaakt van roestvast staal en komt werkelijk scheermesscherp uit de verpakking. Mocht het lemmet op den duur bot zijn geworden, dan slijp je het eenvoudig weer bij. Ideaal.
Zwitserse precisie
We kennen Victorinox natuurlijk van de Zwitserse zakmessen die al meer dan 130 jaar wereldwijd worden gebruikt. Deze ervaring heeft Victorinox gebruikt om deze lijn met keukenmessen te ontwerpen en produceren. Zoals een Zwitsers zakmes van Victorinox je buiten nooit in de steek laat, staat een Fibrox-keukenmes je in de keuken altijd bij.
VLEES/FILEERMES 5.3703.18
€19.80 Incl. €16.36 excl.
Dit Victorinox fileermes uit de Fibrox-serie heeft een flexibel, slank lemmet van 18 cm en is geschikt voor het fileren van de meeste soorten vlees. Bijvoorbeeld bij een kip, eend of een spare rib.