Google Reviews: 4,6/5 
Google Reviews: 4,6/5 
Zoek

Productbeschrijving

Duurzaam koelmiddel

• Eenvoudig jaarlijks onderhoud

• Optimale cavitatie bescherming

• Uitstekende bescherming voor de waterpomp

• Voor alle diesel, benzine en gas motoren

• Mengbaar met elke antivries

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar lagere onderhoudskosten, langere onderhoudsintervallen en minder afvalverwerking, heeft Fleetguard het universele koelmiddel ES Compleat ontwikkelt. ES Compleat is beschikbaar in Ethyleenglycol (EG) en Propyleenglycol (PG). Het bevat een specifieke samenstelling die het uitermate geschikt maakt voor heavy-duty toepassingen. Naast de conventionele chemicaliën bevat ES Compleat ook organische corrosie-inhibitoren, die uitstekende bescherming bieden tegen cavitatie en kalkafzetting veroorzaakt door hard water. Bovendien biedt ES Compleat in vergelijking met andere beschikbare koelmiddelen de best mogelijke bescherming van de waterpomp. Fleetguard ES Compleat Concentraat kan onmiddellijk verdund worden met zuiver leidingwater, of beter nog, met gedemineraliseerd water (50/50 mix). ES Compleat Premix is reeds voor gemengd met gedemineraliseerd water en onmiddellijk klaar voor gebruik. ES Compleat is perfect mengbaar met alle anderen beschikbare antivries/ koelmiddelen en anti-corrosie additieven. Het is een universeel koelmiddel dat sterk aanbevolen wordt voor gebruik in alle heavy-duty dieselmotoren, en kan eveneens gebruikt worden voor lichte bedrijfstoepassingen en personenwagens. ES Compleat is een duurzaam koelmiddel dat in normale omstandigheden niet vervangen dient te worden, tot overhalen van de motor.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voornaamste voordelen bij het gebruik van ES Compleat™ Premix producten?

Es Compleat™ Premix is een volledig geformuleerd en gebruiksklaar koelmiddel. Het bevat de juiste en noodzakelijke concentratie aan additieven en antivries (EG of PG) voor een eerste vulling en nadien zorgeloos bijvullen.

Hoe moet ik ES Compleat gebruiken?

Voor heavy-duty toepassingen is het noodzakelijk de antivries (glycol) concentratie (EG of PG) tussen 40% en 60% te houden, afhankelijk van de toepassing. Het is echter aangewezen een 50/50 mix van kwaliteitswater (gedemineraliseerd water) en antivries te gebruiken.

Moet ik eveneens een 50/50 mix gebruiken in warme klimaat omstandigheden?

Naast het verlagen van het vriespunt verhoogt antivries echter ook het kookpunt van het koelmiddel en beschermt de ‘hot spots’ (bij voorbeeld de cilinderkoppen) tegen het plaatselijk koken van het koelmiddel. Antivries helpt bovendien ook het koelsysteem te beschermen tegen cavitatie en tegen algemene corrosie.

Wat zijn de voordelen bij het gebruik van ES Compleat PG?

Propyleenglycol (PG) is minder toxisch dan Ethyleenglycol (EG). PG wordt algemeen beschouwd als veiliger en milieuvriendelijker. PG wordt in tegenstelling tot EG niet beschouwd als een gevaarlijk product. De Amerikaanse gezondheidsinspectie vond het zelfs niet noodzakelijk een limiet voor opname door het menselijk lichaam op te geven. Deze voordelen maken van PG een gebruiks- en milieuvriendelijker product.

ES Compleat 20L

65,21

Levertijd: 1 - 3 werkdagen
SKU 30.00.0040 Categorieën , Tag

Duurzaam koelmiddel